STPL PROGRAM 2021

 

Observera att det är möjligt att anmäla sig till aktiviteter även om pris och/eller datum ej har fastställts. Samtliga bussresor startar vid Saab:s gamla huvudport intill Terrassen.

2021

September 11

Kl. 06:40 från Saab porten vid Terrassen

RHENDALEN

7 dagar

Längs med Västeuropas största flod Rhen, som är en av Europas viktigaste transportleder, sträcker sig den spännande och vackert långsträckta Rhendalen. Här möts vi av ett förtrollande naturlandskap, fascinerande vinfält i hänförande sluttningar och pittoreska medeltida korsvirkesstäder – allt i en drömlik atmosfär! Vi får även uppleva sagolikt vackra Moseldalen, där de små städerna ligger som vackra smycken längs floden Mosel. Välkommen på en oförglömlig resa där kameran är ett måste att packa ner i resväskan, låt dig hänföras och njut!

Anmälan till Kanalbuss enligt bifogat program

2020

Oktober 9

TEATERRESA
Rainman på Oscarsteatern

 

Charlie Babbitt (Jonas Karlsson) är en samvetslös streber, en bilhandlare som är snabb i käften och ständigt på jakt efter pengar. Han har under sitt vuxna liv hankat sig fram under mer eller mindre tveksamma omständigheter. När han nås av beskedet att hans förmögne far avlidit ser han en chans att komma ur sin skuldfälla. Glädjen blir dock kortvarig när han får veta att fadern testamenterat alla sina pengar till en för Charlie okänd bror Raymond Babbitt (Robert Gustafsson), som dessutom står under förvaltare. Brodern bor på ett behandlingshem och är autistisk. Hans vardag består av strikta rutiner och ritualer då han är livrädd för alla förändringar och det som är nytt. Raymond besitter, som vissa med autism, savant-egenskaper d.v.s. hans hjärna bearbetar information som en kraftfull dator. Charlies iver att komma över pengarna gör att han rövar bort brodern och tar med honom på en resa till Las Vegas för att länsa kassorna på Casinon, med hjälp av Raymonds unika egenskaper!

Anmälan till Kanalbuss enligt bifogat program2021

December 2

Kl. 06:40 från Saab porten vid Terrassen

HUSUM MED FLENSBURG I JULETID
4 dagar

Vi styr bussen mot den årliga julmarknaden i hamnidyllen Husum. Här är det vackert pyntat och stämningsfullt bland härliga dofter från olika delikatesser, läckra regionala specialiteter och äkta hantverk. En av dagarna gör vi även ett besök i Flensburg och dess julmarknad. Denna resa kommer garanterat ge dig den där speciella julkänslan!

Anmälan till Kanalbuss enligt bifogat program
senast 19/10 2020

Januari till December

SPELA BOULE MED STPL
Spänning, glädje, trivsel och gemenskap. Huvudsyftet är enkel motion och social samvaro. Kom med du också. Tisdagar klockan nio startar vi. Därefter en fikapaus på ca 20 minuter, då vi pratar Saabminnen och löser världsproblem. Sedan avslutar vi med ca en timmes boulespel.

Prova-på-klot finns att låna. Inga krav på förkunskaper i boule. Vintertid spelar vi inomhus, ring nedanstående så får du information om var spelet sker. Kostnaden är ca 20--25:-  per gång och 15:- för kaffe med bulle. Du betalar alltså ingen terminsavgift utan betalning sker vid varje tillfälle du kan och vill vara med.
Sommartid spelar vi utomhus på Saabkorpens boulebanor, utan kostnad.
Dock erfordras i båda fallen medlemskap i Saab Korpen.
Är du intresserad, ring Hans Hydén 013/154002 

MOTIONSGYMPA
Gruppgymnastik för pensionärer tisdagar och torsdagar

kl 09:00 - 10:00 i Saab motionsanläggning men numera i Linköpingskorpens regi.
En årsavgift skall erläggas för att få tillgång till
Saabs motionsanläggning , för den summa får du då
även nyttja hela anläggningen med modern utrustning alla dagar i veckan mellan kl 06.00 och 22.00 Utnyttja Dina möjligheter som Saab-pensionär att hålla trim och kondition uppe.